În cele din urmă domnul mechawar a subliniat
Lipsa evidentă a unor creiere sănătoase, în timp ce subliniind că creierul donații sunt distincte de organe care merg la oameni de așteptare pentru transplanturi.Oamenii care doresc să-și doneze creierul științei trebuie să completeze un formular specific de consimțământ. Punerea semnăturii pe spatele cardului nu este suficientă, spune el. Înainte de a explica de ce ridică această adevărată armată de creiere, să ne ocupăm de procesul de fabricare a acestor organe.
Cum anume este posibil acest lucru.Ei bine, acest lucru nu este atât de complicat pe cât pare.Rețeta este simplă doar câteva probe de piele colectate de la donatori, puțin lichid nutritiv și multă răbdare sunt suficiente.Creierul se dezvoltă în același mod ca și embrionii, compară Lancaster, intervievat de BBC. Așa este, cu diferența că nu cresc acolo într un pântec, ci în incubatoare gigantice din sticlă și oțel-un echipament futurist care.
Apropo a contribuit la prețul exorbitant al complexului științific în valoare de aproximativ 240 de milioane de euro.În timpul culturii lor, creierul crește în vase petri complet sterilizate. Inițial, celulele pielii umane sunt depozitate acolo, apoi udate cu un lichid nutritiv, un fel de ser de tineret care le permite să le scape de specializarea lor formarea pielii în acest caz pentru a face celule neutre celule stem. Acest prim pas durează aproximativ o săptămână.
Odată ce aceste celule sunt suficient
De numeroase-se înmulțesc între timp – această substanță obținută este rulată într-o minge pentru a împinge aceste celule umane să intre în interacțiune, să se organizeze și, astfel, să reia calea unei specializări. Vom găsi apoi celulele creierului, celulele pielii, celulele inimii etc.Creierul Fetal Lancaster privează apoi această cultură de hrană, astfel încât numai celulele cele mai rezistente să supraviețuiască este bine, deoarece sunt celule cerebrale. Sunt foarte robuste și nu cred că cineva știe cu adevărat de ce, spune ea.
Aceste celule supraviețuitoare sunt apoi păstrate într-un fel de jeleu pentru a încuraja dezvoltarea lor. Trei luni mai târziu, organul este terminat. Cred că din nou, acest lucru nu este un adult creierul uman, dimensiunile mari pe care le cunoaștem 1,5 kg pe 1,400 cm3, ci mai degrabă un fel de lipicioasă petele cu o nuanță gri înot într-un roz pal lichid, echivalentul a creierul de fetusi abia de nouă săptămâni. În comparație cu dimensiunea corpului, creierul nostru este imens.
De aproximativ șase ori mai mare decât s-ar
Aștepta de la alte mamifere. Iar acest organ de 1,36 kg absoarbe 20% din necesarul de energie al organismului. Teoria evoluționistă spune că trebuie să fi existat un motiv foarte bun pentru a construi și menține ceva care consumă atât de multă energie. Dar de ce? Strămoșii noștri aveau nevoie de mai multă putere a creierului pentru a se confrunta cu mediul lor, cum ar fi găsirea și depozitarea alimentelor.
Sau a fost mai mult condus de complexitatea socială să se ocupe de colegii lor.Sau a fost provocarea de a învăța și de a preda cunoștințe culturale.Datorită acestei culturi a creierului primar, oamenii de știință vor avea apoi ocazia să privească Geneza organului. De acolo, ar fi mai convenabil să detectăm primii factori care declanșează bolile neuronale cu care avem de-a face, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson. studiul acestor creiere ar putea ajuta, de asemenea, comunitatea neuro-științifică să descopere misterul inteligenței umane atât de paradoxal.
Într adevăr, ne judecăm pe noi înșine-și avem dreptate-mai deștepți decât cimpanzeii. Cu toate acestea, moștenirea noastră genetică diferă de a lor cu doar 1, 2%, Când diferă cu aproximativ 0, 1% între fiecare ființă umană. În plus, cimpanzeul are aceeași rată de diferență genetică cu oamenii și cu gorila. Decalajul ni se pare chiar mai mare între om și cimpanzeu decât între acsta din urmă și gorilă, nu.
Leave a Reply